a7la klam
هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.

a7la klam


 
الرئيسيةالبوابةأحدث الصورالتسجيلدخول

 

 للمبتدئات في الطبخ الي بيشيطوا الارز

اذهب الى الأسفل 
2 مشترك
كاتب الموضوعرسالة
mona sabry
صاحب البيت
صاحب البيت
mona sabry


عدد الرسائل : 57
العمر : 39
تاريخ التسجيل : 16/11/2007

للمبتدئات في الطبخ الي بيشيطوا الارز Empty
مُساهمةموضوع: للمبتدئات في الطبخ الي بيشيطوا الارز   للمبتدئات في الطبخ الي بيشيطوا الارز Icon_minitimeالجمعة 4 يناير 2008 - 12:37

بصوا بقي

أنا عارفه ان الي بيدخل المطبخ و بيحاول يعمل رز في المرات الأولي بيحرق الرز

مع ان الرز ماعملوش حاجه علشان يحرقه

ماعلينا

فالرز الغلبان المسكين صِعِب عليا و رأَفْت بحاله و لذلك جبتلكم خطوات تنفذوها يا الي بتحرقوا الرز الي ماعملش أي ذنب في حياته علشان نهايته تكون علي ايديكم

ندخل في الموضوع

كل كوب رز عليه كوب ماء وكل 3كوب رز عليه معلقه صغيره ملح
هنعمل ايه بقي ؟؟؟؟
ننقي مثلا كوبين ارز ونغسلهم وبعدين هنجيب الحله الي هنعمل فيها الارز ملحوظه (الحله ممكن تكون اكبر من حجم الارز لكن متكونش اصغر علشان لو اصغر الارز مش بيستوي كويس )وهنضع فيها مقدار من السمن حسب الرغبه او الزيت وده حسب نوع الطعام لو اسماك يبقي زيت غير كده سمنه ونضع المقدار ده في الحله علي النار
ونسيبه لغايه ما السمن او الزيت يسخن بعدها هنضع كوبين من الماء علي السمن او الزيت ونضع نصف معلقه ملح صغيره ونسيبه يغلي ولما تغلي المايه نضيف الارز
ونغطي الحله وحوالي خمس عشر دقايق والمايه هتنشف نبدا نقلل درجه الحراره علي الاخر خالص ونسيبه في النار الهاديه دي يستوي وبعدها بربع ساعه او علي حسب الكميه ممكن اقل او اكتر في الوقت تقدر تعرف ان الارز استوي بتذوق واحده منهم وخدوا بالكم مش بياخد وقت كتير


وبالهنا والشفا
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
a7la ayam
Admin
Admin
a7la ayam


عدد الرسائل : 724
العمر : 36
تاريخ التسجيل : 28/10/2007

للمبتدئات في الطبخ الي بيشيطوا الارز Empty
مُساهمةموضوع: رد: للمبتدئات في الطبخ الي بيشيطوا الارز   للمبتدئات في الطبخ الي بيشيطوا الارز Icon_minitimeالإثنين 7 يناير 2008 - 2:27

ههههههههههههههههههههههه
جميله منك بس انا مش بحرقه الحمد لله
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
https://noseir.yoo7.com
 
للمبتدئات في الطبخ الي بيشيطوا الارز
الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1
 مواضيع مماثلة
-
» الارز الكابلى

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
a7la klam :: قـِسْـمُ الأُسْرَة :: غـَدِّيـنِي ولا تـعـشـِّيـني-
انتقل الى: